Main menu

mark2

Eerste laadpaal in bewonersgarage

electra11
Een eigenaar heeft als eerste, geheel voor eigen rekening, een laadpunt laten aanleggen voor zijn volledige electrische auto in de bewonersgarage.

 

Al veel eerder had Nuon gekeken wat de mogelijkheden waren. Toen werd gedacht dat vanaf het centrale punt van de invoer stroom kabels getrokken moesten worden om elders laadmogelijkheden te creëren. Nu bleek dat er (onder)groepenkasten (voorheen stoppenkast) voor de stroom in de garage zijn. En zelfs een subgroepkast in de buurt van de parkeerplek van de eigenaar. 

Vandaaruit heeft woensdag 12 april een electricien de stroomkabel naar de parkeerplek van de eigenaar aangelegd. Dat was snel gerealiseerd, omdat er een vrije groep/stop aanwezig was. In de toekomst komen wellicht de kosten voor een uitbreiding van de (sub)groepenkast ook voor rekening van de eigenaar van de parkeerplek.  Een week later heeft de Nuon de Laadpaal geplaatst en het laadpunt aangesloten.


Zelf investering betalen

De VVE Bewonersgarage heeft voor deze installatie geen voorinvestering gedaan, waarbij de eigenaar door eigen bijdragen van elke (nieuwe) elektrisch rijder aan de VVE (extra terug) betaalt. De eigenaar betaalt conform het besluit van de VVE alle kosten van de bekabeling en de plaatsing van het laadpunt zelf, de installatie, en natuurlijk zijn stroomgebruik. Zijn investering is ruim 2.000 euro exclusief BTW. Volgens hem heeft hij dat er binnen een jaar uit, omdat stroom goedkoper is dan diesel en omdat er voor elektrische voertuigen geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd is.


Nuon

Ervaren monteurs zorgen voor de installatie en onderhoud. De Nuon verzorgt ook alle administratie en facturatie. Dat gaat alleen goed met een laadpas van MTC/NUON via multitankcard.nl, of Travelcard (oid).  U dient een laadpas van MTC/NUON voor het laden in de garage aan te vragen! Andere opties worden niet geaccepteerd door de VVE, want alleen dan krijgt de VVE Bewonersgarage een creditnota voor het bij de eigenaar van de laadpaal in rekening gebrachte elektriciteitsverbruik. De stroomkosten voor het laden van de stroom en de kosten van de rest van de parkeergelegenheid zijn dan gescheiden. Ook voor klanten die geen stroom van Nuon hebben. Dat gaat via op afstand uitlezen van het verbruik.


Wilt u meer weten?

Bericht het bestuur via . Er moet gekeken worden naar de stroom die naar uw plek gaat. Het kan niet meer via een subgroep. Dat belast de bestaande kabels te veel. Dat wordt voorkomen door vanaf het centrale punt van de invoer (aan de Anne Frankstraat) stroom kabels te trekken om elders laadmogelijkheden te creëren. Een wellicht kostbare investering, die beter samen met andere (nieuwe) gegadigden gedeeld kunnen worden. Het bestuur schakelt daartoe ook de technische dienst in van de garage voor advies.
U kunt ontact opnemen met Nuon Emobility via of 088-3637991. Melden dat het gaat om een laadmogelijkheid voor de parkeergarage Markenhoven.

De (sub)groepenkast
Aanleggen stroomkabel
Plaatsen laadpaal
De laadunit
Opladen
Gereed

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: