Main menu

pgvk

Het lekt weer

lekdec

Leden waarschuwen het bestuur dat het wederom lekt in de garage. Op wel een heel bekende plek.

 

Eerder lekte het daar langdurig omdat het dak door de brand niet waterdicht was hersteld (zie Dakbedekking Februariplein schiet op, Eerste fase werkzaamheden op het Februariplein afgerond en Februariplein weer aangepakt). De getroffen leden hebben nog hun beschermende hoezen en die gebruiken ze ook.

 

Echter nu lijkt het te lekken vanuit de leidingen binnen Hof1 (zie foto onder). Het bestuur heeft dan ook contact opgenomen met bewoners en het bestuur van Hof 1. Vandaag is er verder gekeken. De oorzaak is nog niet gevonden.

lekdec1


Camera

Woensdag 7 december is met een camera vanaf het dak bekeken wat de de oorzaak en positie van de lekkage is. Dat cameraonderzoek heeft helaas geen resultaat gehad, omdat de ruimte langs de buizen te klein is om met de camera erlangs te komen. Nu zal er toch echt in de woning nader onderzoek (breekwerk) gedaan moeten worden.

Stopkraan
StopkraanOp woensdag 14 december kon de loodgieter terecht in de woning om de oorzaak te zoeken en indien mogelijk ook direct te verhelpen. De laminaatvloer in de hal was inmiddels opgezwollen door al het water. Na onderzoek in de berging van de woning waar de CV ketel hangt, bleek dat de stopkraan stevig lekte. Die stopkraan is aansluitend door de loodgieter verholpen. Het lekken van oude stopkranen is een bekend verschijnsel in Markenhoven. Daar is in het verleden actie opgezet. Lees: Kom in actie; voorkom lekkage. Onbegrijpelijk is dat deze kraan toen niet is vervangen.

Inlaat-combinatieInlaat-combinatie warmwater unit
Een tweede oorzaak kan gelegen zijn in de condensafvoer van de warmteunit. De koperen lekbuis stond op de PVC-buis in plaats van dat deze erin stak. Bij het onstaan van condenswater lekt dus een deel van het condenswater op de vloer in de ‘technische ruime’ onder de trap. De koperen buis is nu in de PVC-buis geplaatst waardoor het lekwater nu in de afvoer zal druppelen.  Zoals het er nu uitziet is dit de oorzaak van de lekkage geweest, maar de komende dagen zal het droog moeten worden in de garage. Als dat het geval is dan is het lek boven en verholpen, mocht het blijven lekken dan zullen we opnieuw en verder moeten gaan zoeken.

Oude stopkraan; lekkans zeer groot!
De stopkraan zit in de CV berging
Het nieuwe onderdeel
Nieuwe stopkraan gemonteerd

VVE Parkeergarage

De ondergrondse parkeergarage Markenhoven bestaat uit twee verdiepingen met 590 parkeerplaatsen (353 openbaar op het -2 parkeerdek en 237 particulier op het -1 parkeerdek). De ingang is gelegen aan de Anne Frankstraat 220, 1011 MP Amsterdam.MHklein

De Parkeergarage bestaat uit 3 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VVE Parkeergarage Markenhoven (VVE 526, Kamer van Koophandel nr.: 54158591)
  • VVE Bewonersparkeergarage Markenhoven (VVE 527, Kamer van Koophandel nr.: 54158389)
  • VVE Koopparkeerplaatsen Markenhoven (VVE 528, Kamer van Koophandel nr.: 54158664) 

Besturen VVE-en parkeergarage Markenhoven

Het bestuur van:

  • VVE Parkeergarage Markenhoven (VVE 526, Kamer van Koophandel nr.: 54158591)

bestaat uit: Wiebe Veldhuis, Thomas Darlavroix en Gemeente Amsterdam.


Het bestuur van:

  • VVE Bewonersparkeergarage Markenhoven (VVE 527, Kamer van Koophandel nr.: 54158389)

bestaat uit: Nick Oud, Wiebe Veldhuis en Thomas Darlavroix


Het bestuur van:

  • VVE Koopparkeerplaatsen Markenhoven (VVE 528, Kamer van Koophandel nr.: 54158664)

bestaat uit: Wiebe Veldhuis  en Thomas Darlavroix (Newomij VVE Beheer = gevolmachtigde, geen bestuurslid). Het bestuur is bereikbaar via e-mail:

 

Het verenigingsbeheer is in handen van Newomij, Postadres: Postbus 5090, 1410 AB Naarden, Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 31, 1411 EL Naarden, Telefoon:088-639 66 45 / 088-NEWOMIJ, E-mail:

Het technisch beheer is in handen van de Dienst Parkeergarages (voorheen Parkeergebouwen) van de Gemeente Amsterdam

Telefoon loge: 020 4278398
Telefoon meldkamer: 020-5632990


Voor vergaderstukken gaat u naar Mijn Beheer Online