Main menu

mark2

Schoonmaak pleinen Sol Lewitt

koerierstersplein2 augustus startte de schoonmaak van de pleinen ontworpen door Sol LeWitt. De Kunstwacht nam het Koerierstersplein als eerste onderhanden met de hogedrukspuit. Het karwei is nog niet af en later volgen het Februariplein en Markenplein.

 

Het Koerierstersplein, het Februariplein en het Markenplein zijn kunstwerken ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt (1928-2007). Hij bedacht het sterpatroon. De kunstwerken heten Complex form. Uitgevoerd is het ontwerp van Sol LeWitt door de Amsterdamse kunstenaar Willem Wolff, die woont aan het Koerierstersplein. Hij trad sinds de jaren 80 op als assistent van Sol LeWitt. In een interview uit 2001 met de Volkskrant zegt Wollf: 'LeWitt is komen kijken. Hij is heel tevreden over de pleinen".

 

De laatste schoonmaak van de pleinen was 10 jaar geleden. Het Februariplein werd in 2013 schoongemaakt. Ook het Koerierstersplein. Alles na de brand in de garage in 2013. Begin 2013 stond in de garage onder het Februariplein een auto in de brand. Dat heeft de constructie van het plein geen goed gedaan. Het kunstwerk op het Februariplein moest daarvoor zelfs gedeeltelijk weg, om de lekkages goed te kunnen aanpakken. Ook daarna hebben het Koeriersterplein en Februariplein erg te lijden gehad van lekkages (in de garage er onder). Met engelengeduld zijn toen alle randen geplakt. De pleinen zijn nog steeds erg lekkage gevoelig. Op de pleinen mag dan ook niet geparkeerd worden, ook niet op de hellingbanen, laat staan gereden worden.

 

Joods Museum
Het Februariplein en Markenplein worden later schoongemaakt. Volgens de Kunstwacht in ieder geval voor oktober dit jaar. Vanaf 30 oktober is in het Joods Museum het werk van de Amerikaans-Joodse kunstenaar Sol LeWitt te zien. De pleinen zijn echt uniek in het oeuvre van Sol LeWitt en het is voor het museum heel bijzonder dat ze ook nog eens om de hoek liggen! De pleinen zijn dan ook onderdeel van de tentoonstelling zijn én het museum organiseert op 23 september op locatie een speciale burendag over Sol LeWitt, met aandacht voor het ontwerp en de totstandkoming van de pleinen.

 

Foto 1: Schoonmaak door Kunstwacht
Tiny Planet Koerierstersplein
Foto 2: Het Koeriestersplein op ooghoogte

 

 

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: