Main menu

mark2

Enquête openbare ruimte Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en Weesperstraat

Combi EnqueteDe gemeente wil van u weten hoe u de openbare ruimte van de Valkenburgertraat, Mr. Visserplein en Weesperstraat zou willen indelen? Geef uw mening en vul de enquête in.

 

De gemeente onderzoekt de openbare ruimte in de Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en Weesperstraat. In de stadsdeelcommissie van 21 februari is gesproken over het participatieplan Peiling Oostelijke Binnenstad. De enquête over de openbare ruimte in de Oostelijke Binnenstad (Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en de Weesperstraat) staat sinds vandaag live. Invullen kan tot en met 14 mei.

 

Op 2 en 9 mei worden er straathoekgesprekken op het Mr. Visserplein en op het Weesperplein gevoerd om de peiling te promoten en gezamenlijk in te vullen.

 

Achtergrond
De openbare ruimte in de Valkenburgerstraat, het Mr. Visserplein en de Weesperstraat, is een gebied met veel verkeer: auto’s, fietsers en het openbaar vervoer. Ook zijn er stoepen met tegels en weinig bomen, planten en bloemen. Mensen gaan vooral van A naar B en hebben weinig plek om buiten te zitten, spelen of bewegen. Eerder maakte de gemeente met bewoners de Visie Oostelijke Binnenstad. Het college presenteerde in november 2021 de Verkenning Oostelijke Binnenstad.

Groenplannen van Knowledge Mile Park
Er zijn al plannen voor het toevoegen van meer groen in dit gebied. Deze ideeën zijn opgehaald tijdens de buurtbijeenkomsten van het Knowledge Mile Park project. Denk aan groenvakken, groene gevels en extra bomen. De groenplannen van het Knowledge Mile Park worden binnenkort uitgevoerd.

Terwijl er nagedacht wordt over of, hoeveel en waar er extra openbare ruimte in de Valkenburgerstraat, Weesperstraat en op en rond het Mr. Visserplein gecreëerd kan worden, denken we ook alvast een stap vooruit.

Enquête
De gemeente Amsterdam wil graag van bewoners en gebruikers horen wat zij met die mogelijke extra vrije ruimte in de toekomst willen doen. Het is nog niet bekend of, wanneer en hoe ingrijpend het gebied (her)ingericht kan worden in de toekomst. De wensenlijst uit de enquête helpt de gemeenteraad hierover een keus te maken. De vragenlijst gaat over de Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein en de Weesperstraat. Het participatietraject loopt van maart tot juni 2023. U kunt de enquête tot en met zondag 14 mei invullen via: amsterdam.nl/enqueteoostelijkebinnenstad.

 

Voor vragen over de enquête kunt u mailen naar:

 

Meer informatie:

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: