De spoedzitting die a.s.vrijdag bij de rechtbank gepland stond, is aangehouden. Positieve berichten hebben het bestuur daartoe doen besluiten. Mede omdat het nog geen 18 maart is en VVE-leden/huurders hun bestuur/Stadgenoot beloven dat voor de 18e de berging wordt ontruimd en de deur open staat. Of van uitstel van de rechtszaak afstel komt, hangt dus af van ieders medewerking.
Ruitenheer gaat hoe dan ook aan het werk op de 18e maart (tot 8 april). Er is nu budget vanuit de verzekeraar om de opstal schoon te krijgen. Dat budget wordt nu dan ook ingezet. Alles moet schoon. Als er met de hogedrukspuit gewerkt wordt, is de kans groot dat de inboedel van een volle berging nat wordt (van boven en onder is het allemaal open). En er zal zelfs water in blijven staan, omdat Ruitenheer dat water niet kan wegzuigen bij een dichte deur. Daarnaast blijft een feit dat een berging die niet leeg is, niet schoon is (ongeacht de wijze van schoonmaken). Risico's kunnen de bewoners niet terugleggen bij de VVE of Ruitenheer. Niet legen, is niet meewerken, is rechten verspeeld. Het wachten is dus op de 18e......, want zoals u begrijpt: De kantonrechter en de advocaat blijven in de startblokken.
Ruitenheer heeft een Plan Van Aanpak gemaakt. Daarin staat o.a.:
- Alle bergingen moeten worden leeg geruimd en de deur moet open staan!
- Afval en (afgedankte) inboedel welke in de bergingen en/ of gangen is achtergebleven dient door de bewoners zelf te worden opgeruimd !!
- Om alle misverstanden op vermissing etc. te voorkomen voert Ruitenheer Calamiteitendienst B.V. absoluut geen afval en/of inboedel af!!
- Ruitenheer aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan inboedel, dus het niet verwijderen van inboedel door bewoners, geschiedt op geheel eigen risico van de eigenaar van de inboedel.
Kom buren, zet de schouders er onder. Samen, of bel uw inboedelverzekeraar, zeg dat de inboedel in de berging vies is en dat de spullen eruit moeten. Eerder stelden verzekeringsexperts al vast dat het noodzakelijk is dat de box leeggeruimd wordt om de inboedel en de opstal (muren, deur, plafond en vloer) te reinigen. Noem de namen van Ruitenheer of Dolmans. Zij worden meestal door uw inboedelverzekeraar gevraagd om de spullen er uit te halen, te reinigen en op te slaan. Een telefoontje is genoeg... en het wordt voor u geregeld.