Main menu

mark2

Bijeenkomst Boomsspijker

boomsspijkerjan

Vanavond was de bijeenkomst van de werkgroep verkeer Nieuwmarkt/Groot Waterloo. Onderwerp: de verkeersmaatregelen rond de Munt. Het zaaltje was nogal klein en het was daardoor nogal snel bomvol. Dat kwam mede door de vertegenwoordiging van bewoners aan de Valkenburgerstraat; die was in de meerderheid.


cameragebiedVorig jaar heeft een kenteken-onderzoek plaatsgevonden aan de westkant van het centrumgebied (rond de Munt). De uitkomst van dat onderzoek was dat tweederde van het verkeer niet ter plekke hoefde te zijn. Ook viel op dat in het weekend het merendeel van het dolende verkeer taxi's betrof (meer dan 1140 per uuur), wat dan weer pleit voor een opschaling van het plan van de werkgroep verkeer om meerdere taxihubs (taxibewaarplaatsen). En dan niet op de Valkenburgerstraat!
eenderde

Nieuwe plannen

Daarom heeft wethouder Litjens voorgesteld om eerdere verkeersplannen rond de Munt aan te passen, opdat overbodig verkeer wegblijft uit het centrum. Gisterenavond werden 3 varianten getoond, waarvan de 3e de voorkeur van heeft van het Stadsbestuur. De oude plannen becijferde eerder dat door de ingrepen 30% meer verkeer door de Valkenburgerstraat zou komen. Wat de nieuwe plannen concreet betekenen voor de drukte op de Valkenburgerstraat en Anne Frankstraat is nu niet duidelijk geworden. Wel zullen de nieuwe ingrepen op termijn worden geëvalueerd en desnoods worden aangepast.

nieuwplan


Extra bijeenkomsten
Over die verkeersplannen in de straten rond de Munt zijn 2 bijeenkomsten gepland op 8 en 11 februari. Morgen ontvangen alle bewoners van Markenhoven daar een brief over in de brievenbus. Zie ook de speciale website met meer info en de presentatie van vanavond. U kunt zich op die website ook aanmelden voor de bijeenkomsten op 8 en 11 februari a.s.

 

Kentekenonderzoek in onze buurt
Wat niet blijkt uit de presentatie, maar gisterenavond duidelijk werd, is dat er in het voorjaar een vervolg kentekenonderzoek plaats gaat vinden en wel aan de oostkant van het centrum. Dus inclusief de Valkenburgerstraat en de Anne Frankstraat. Dat onderzoek duurt twee weken. Iedere auto(verplaatsing) wordt in dat oostelijke centrumgebied vastgelegd. De verwerking van de verzamelde data duurt wat langer. Het rapport is waarschijnlijk begin juli beschikbaar. Het is dan zaak om te bekijken of het nieuwe onderzoek ook aanleiding geeft om overbodig verkeer in onze buurt een halt toe te roepen.

27 1 2016 19 07 28

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: