Main menu

mark2

Knip in Weesperstraat 6 weken

KNIP Weesperstraat1
De pilot knip in de Weesperstraat is van 12 juni en 23 juli 2023. Dat heeft ook gevolgen voor (minder?) verkeer in de Valkenburgerstraat en Anne Frankstraat.

 

Tussen 12 juni en 23 juli 2023 onderzoekt de gemeente wat er op straat en in de directe omgeving gebeurt, als de Weesperstraat van 06.00 tot en met 23.00 uur wordt afgesloten voor auto's.

 

De gemeente organiseert de pilot na de vraag van bewoners om maatregelen. De gemeente onderzoekt de effecten op de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in de Weesperstraat, Valkenburgerstraat en de omliggende buurten. De pilot is onderdeel van de Agenda Autoluw. Ook 3 omringende straten (Anne Frankstraat, Hoogte Kadijk en Kattenburgergracht) worden overdag afgesloten om sluipverkeer te voorkomen. Tussen 23.00 en 6.00 uur zijn de straten open.

 

Onderzoek
Al eerder organiseerde de gemeente een kentekenonderzoek (data verzameld van 2 tot en met 16 september 2022). Daarin staan gedetailleerde cijfers over het verkeer ter plaatse. Een nulmeting om cijfers met elkaar te kunnen vergelijken. De proef met de Knip levert in 6 weken waardevolle informatie op wat de effecten zijn van een tijdelijke afsluiting van de Weesperstraat op het verkeer, de veiligheid en de leefbaarheid in het gebied.

Verwachting
Op basis van kentekenonderzoek en berekeningen met verkeersmodellen, verwacht de gemeente dat ruim 40 procent van de auto’s via een andere route even snel of sneller op de bestemming is. Voor nog eens 40 procent van de auto’s wordt de reistijd hooguit 5 minuten langer.

Doe mee
De gemeente onderzoek ook gedurende de Knip. U kunt zich aanmelden om mee te doen aan het onderzoek hoe u de tijdelijke afsluiting ervaart. Alleen na aanmelding stuurt de gemeente aan u per mail een vragenlijst toe. U ontvangt de vragenlijst voor de start van de afsluiting. Ook tijdens en na afloop van de afsluiting ontvangt u een vragenformulier.

Locaties
De Weesperstraat sluit degemeente tijdelijk af van 12 juni tot en met 23 juli tussen de Nieuwe Herengracht en Nieuwe Keizersgracht. Met daarnaast tijdelijke afsluitingen in de Anne Frankstraat bij de Latjesbrug, de Hoogte Kadijk en de Kattenburgergracht ter hoogte van het Kattenburgerplein om sluipverkeer te voorkomen. ’s Nachts zijn alle afsluitingen open omdat er dan veel minder verkeer is.   

Meer info: https://www.amsterdam.nl/projecten/weesperstraat-valkenburgerstraat/

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: