Main menu

mark2

Wijkcentrum d’Oude Stadt zoekt vrijwilligers

oudestad700
Wijkcentrum d’Oude Stadt
  aan de Nieuwe Doelenstraat 55, is het actie- en informatiepunt van en voor bewoners die het woon-, werk- en leefklimaat in hun buurt willen verbeteren. Het belangrijkste doel van het wijkcentrum is het in stand houden en bevorderen van een goed leefklimaat. Het wijkcentrum is een onafhankelijke instelling en werkt feitelijk in opdracht van de bewoners in haar werkgebied. Het wijkcentrum zoekt vrijwilligers.

 

Het werkgebied van Wijkcentrum d’Oude Stadt bestrijkt een groot gedeelte van de Amsterdamse binnenstad en is verdeeld in zeven buurten, ieder met een zeer eigen karakter, bij elkaar een groot deel van stadsdeel Centrum. Bewoners van VVE Markenhoven (Valkenburg (Marken) en Rapenburg) vallen onder Buurt 3 Waterloopleinbuurt. Bewoners- en buurtbelangen worden op verschillende manieren behartigd. Individuele bewoners worden geholpen hun weg te vinden in het doolhof van gemeentelijke en hulpverlenende instanties. Daarnaast ondersteunt en stimuleert het wijkcentrum actie- en bewonersgroepen en maakt hen wegwijs bij bijvoorbeeld het organiseren van bijeenkomsten en het schrijven van bezwaarschriften. Voor bewoners en buurtgroepen biedt het wijkcentrum faciliteiten waaronder computers, een kopieermachine en vergaderruimte.

 

Buurtoverleg
Het wijkcentrum is een doorgeefluik naar het stadsdeel en andere instanties die beslissingen nemen die de buurten aangaan. Bijvoorbeeld over wonen, overlast, horeca, groen, verkeer en openbare ruimte. De veelheid aan onderwerpen waarmee het wijkcentrum zich bezighoudt is groot; afhankelijk van wat er in de buurt gebeurt, maar vooral ook gestuurd door de betrokkenheid en inzet van de mensen die er wonen en werken. Elk van de zeven buurten vaardigt een aantal bewoners af naar het Buurtenoverleg. Dit buurtenoverleg komt voorlopig éénmaal per maand bijeen en bespreekt dan zowel zaken die in de afzonderlijke buurten spelen als buurtoverschrijdende onderwerpen, zoals verkeer- en parkeerbeleid, horecabeleid, drukte in de binnenstad, ontwikkelingen zoals de Rode Loper, enz.

In deze bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld, worden zo mogelijk beleid en acties in de buurten op elkaar afgestemd. Leden van actiegroepen en bewonersorganisaties zoals de stadsdorpen zijn van harte welkom! Het eerste volgende buurtoverleg is op 11 mei om 20.00 uur in de vergaderruimte aan de Nieuwe Doelenstraat 55.

 

Vrijwilligers
Het wijkcentrum ontvangt een bescheiden subsidie van het stadsdeel Centrum voor de huur. Vanaf 1 september 2014 heeft het wijkcentrum geen betaalde medewerkers meer en draait geheel op vrijwilligers. Het wijkcentrum wil graag meer vrijwilligers. Heeft u interesse neem dan contact op via E-mail: ,of bel: 020 - 638 22 05 (dins-, woens- en donderdag van 10.00 uur-17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur - 13.30 uur)

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: