Main menu

mark2

Kom in actie; voorkom lekkages

StopkraanDe firma Root Loodgieters heeft in opdracht van alle besturen en op kosten van uw VVE, alle leidingen en afvoeren gecontroleerd op lekkage (mogelijkheden). U als VVE-eigenaar ontving een overzicht van gebreken binnen uw eigendom en een advies voor reparatie. Dat betreft bijvoorbeeld vervangen van kranen, kit-naden, etc. De reparatie (en kosten) is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het appartementsrecht. Niet alle leden hebben gebruik gemaakt van het aanbod in januari. Woensdag 12 maart is de eerstvolgende gelegenheid om Root de gebreken te laten verhelpen. Maak een afspraak!

Let wel: deze actie van uw bestuur komt voort uit de te vele verzekeringsclaims en de daarmee samenhangende (te) hoge premie. En achterstallig onderhoud wordt niet gedekt door de verzekering! Indien de oorzaak niet gedekt is door de verzekering dan is de gevolgschade uit die lekkage (bij u en/of uw buren) ook niet gedekt. U draait dan ook voor die schade op. Uw buren kunnen u desnoods via hun rechtsbijstandverzekering daartoe dwingen. En als de schade door lekkage wel vergoed wordt, dan is er nog steeds een eigen risico van € 1000,- (dat bedrag krijgt u dus niet via de verzekering terug).

Stopkraan
Bij het merendeel van de woningen blijkt de stopkraan niet goed (zie foto boven). Deze kraan zit in de berging van uw woning waar de CV ketel hangt. Deze stopkraan lekt, waardoor er enorme lekkage schade kan ontstaan aan uw en andermans eigendommen. In veel appartementen is daar al veel te veel ervaring mee.


Het bestuur heeft onderhandeld met Root loodgieters en een billijke prijs afgesproken om het iedereen makkelijk te maken. Alle eigenaren (van Hoven en Stadsvilla's) kunnen gebruik maken van deze service. Root doet het aanbod om voor een gering bedrag deze stopkraan te vervangen door een goed werkend exemplaar.

Inlaat-combinatieOok de inlaat combinatie (onder de CV ketel, zie foto) dient wellicht vervangen te worden. Reeds meer dan 50 eigenaar zijn u voor gegaan. Vele eigenaren hebben zich echter nog niet aangemeld voor de voordelige aanbieding.


Maak afspraak

Daarom een dringend verzoek meteen actie te ondernemen en een afspraak met Root te maken. Woensdag 14 februari is de eerstvolgende gelegenheid. Root is hiervoor telefonisch bereikbaar tussen 8.45 en 14.45 op nummer 020 - 61 34 652.

Bekijk hier de bijlage voor het aanbod. Ook voor kitwerk, lekkende afvoeren en schreefhangende cv,'s kunt u bij Root terecht. Deze prijsafspraak is alleen mogelijk bij contant betalen na uitvoering in uw woning.

CV Ketel
Problemen met (lekkende!) cv ketel en radiatoren kunt u oplossen met NUON/Feenstra, de ketel + aansluiting zit je je abonnement stadsverwarming, de radiatoren en leidingen in de vloer zijn voor kosten appartementsrecht. Root heeft geconstateerd dat alle ketels slecht zijn en eigenlijk aan vervanging toe, zij raadden aan daar ook bij NUON/Feenstra op aan te dringen.
Het bestuur en mede-VVE-eigenaren rekenen op uw medewerking om lekkages in de toekomst te voorkomen.

Oude stopkraan; lekkans zeer groot!
De stopkraan zit in de CV berging
Het nieuwe onderdeel
Nieuwe stopkraan gemonteerd

VVE Markenhoven

Het complex Markenhoven bestaat uit 3 Hoven en 4 Stadsvilla's, een ondergrondse parkeergarage en bedrijfsruimten.

Ieder Hof, Stadsvilla en parkeergarage heeft zijn eigen VVE('s) met een bestuur.

Samen vormen zij de VVE Markenhoven, met een eigen bestuur.

Markenhoven bestaat uit 2 Verengingen van Eigenaren. Dat zijn:

  • VvE Markenhoven de 7 gebouwen (Hoven en Stadsvilla's). Kamer van Koophandel nr.: 53828100
  • VvE Markenhoven (de 7 gebouwen plus de VVE Parkeergarage). Kamer van Koophandel nr.: 53828178

Bestuur  VVE Markenhoven (VVE 524)

Het bestuur van VVE Markenhoven (verzekeringen) bestaat uit:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via:
______________________________________________

Bestuur  VVE 7 gebouwen Markenhoven (VVE 525)

De bestuursleden van VVE 7 gebouwen Markenhoven (de hydrofoor) zijn:

Voorzitter: M. Broere

Secretaris: P. Busker 

Het bestuur van VVE Markenhoven kunt u mailen via: