Main menu

mark2

Gerechtshof `s-Hertogenbosch verklaart VvE-Bijdragen nietig

De VvE was het niet eens met de uitspraak van de kantonrechter, dat de VvE-bijdragen die waren vastgesteld nietig waren. Het gerechtshof bevestigde de uitspraak van de kantonrechter. Ook volgens het gerechtshof zitten er in de VvE-bijdrage kosten die daar niet in thuishoren. Als voorbeelden noemt het gerechtshof kosten voor een recreatiecommissie en kosten voor de beheerder die ook andere dingen doet. Tegelijkertijd heeft het gerechtshof het hoger beroep van een bewoner gegrond verklaard.

 

De VvE hield eind 2014 de levering van een appartement tegen, omdat de bewoner/koper niet wilde betalen voor diensten waar ze geen gebruik van ging maken. Het gerechtshof oordeelde dat de VvE daarmee onrechtmatig heeft gehandeld en de schade zal moeten vergoeden. De hoogte van de schade staat nog niet vast. Dat zal in een speciale procedure moeten worden uitgevochten.

Het geschil tussen de VvE en een aantal bewoners dat nu al jaren sleept is hiermee nog niet opgelost. Het gerechtshof geeft de VvE in zijn uitspraak in overweging om een strikte scheiding aan te brengen tussen kosten voor de eigenaars en kosten voor de extra dienstverlening. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat de VvE de `fusie` tussen de VvE en de speciale dienstenvereniging weer ongedaan moet maken. De zaak gaat in elk geval nog verder bij de kantonrechter, want in die procedure was nog niet alles behandeld.

 

Bron: https://www.hbpmedia.nl/gerechtshof-s-hertogenbosch-verklaart-vve-bijdragen-nietig/