Main menu

mark2

Studie naar agressie binnen de VvE

Agressie

 

Als u wordt geconfronteerd met geweld of agressie dicht bij huis heeft dit een grote impact op uw leven en uw gevoel van veiligheid. Stel je voor wat er gebeurt als dit zich afspeelt binnen uw VvE complex. Al bent u niet direct betrokken een dergelijke incidentele of wellicht wel structurele gebeurtenis kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven in uw complex.

Onlangs hebben we een uitspraak gepubliceerd over structureel geweld en agressie binnen een Vereniging van Eigenaars. Hoewel het vonnis zelf een paar jaar geleden is gewezen, is het voor veel mensen die in een VvE wonen nog steeds actueel. En dit is helaas maar al te gewoon voor ons. We worden vaak benaderd om eigenaren te helpen hoe met dit soort zaken om te gaan. Problemen, variërend van het noemen van namen tot intimidatie en veelvuldig geweld en misbruik.

We hebben het gevoel dat er geen goed inzicht is in de frequentie en het soort agressie, wat ons tot deze studie heeft aangezet. In het kader van een internationaal onderzoek is een korte vragenlijst van 3 minuten ontwikkeld. Met de lancering van CoProp.io Nederland kunnen ook niet-nederlandstalige eigenaars en bewoners deel nemen aan deze studie. De studie zal in meerdere landen plaats vinden waarmee een breder beeld verkregen wordt naar de landelijke overeenkomsten en verschillen.

In onze vorige studie over dit onderwerp ontdekten we dat verbale agressie heel gewoon is en dat er verschillende manieren zijn om de agressor te bestrijden.


Geef ons 3 tot 5 minuten van uw tijd om zeven korte vragen te beantwoorden. Als u uw contactgegevens achterlaat, zullen we de samenvatting en interessante bevindingen met u delen en u drie maanden gratis toegang bieden tot ons Premium Lidmaatschap en u zo te helpen om uw VvE te verbeteren.


Alle deelnemers die de enquête voor 30 november 2019 hebben afgerond, krijgen gratis toegang tot de algemene resultaten van het onderzoek en drie maanden gratis Premium Lidmaatschap bij VvE Centraal.